leuke verjaardag tips

kinderverjaardag tips
kindertaart maken
uitnodigingen maken
kindertraktaties maken
schminken
oorkondes maken
knutseltips
knutselfeest
kleurplaten
verjaardagliedjes
spelletjes voor binnen

leuke cadeautjes
verjaardag oorkonde
cadeau tips
verjaardagscadeautjes
originele cadeaus

verjaardag feestartikelen
verkleedkleding
thema kinderverjaardag
verjaardag versiering
voor iedere leeftijd
abraham
sarah
thema verjaardagsfeest
business suits

leuke verjaardag tips
verjaardag plaatjes
verjaardagsgedichten
verjaardag teksten
kinderverjaardag tips

leuke verjaardagskaarten
baby 1 jaar
peuters en kleuters
kinderen
tienermeisjes
tienerjongens
18 jaar
50 jaar
senior
alle leeftijden
man
vrouw
te laat

verjaardag uitnodigingen
verjaardagsfeest
kinderfeestje

Leuke kinderverjaardag spelletjes voor buiten

Kinderen zullen zich bij goed weer, tijdens het vieren van een kinderverjaardag, prima vermaken met deze leuke lekkere appeltjes, blindemannetje, schatzoeken, gevaarlijke haai, honden en poezen, superhelden, waterrace en stoere ridders kinderspelletjes voor buiten.

Lekkere appeltjes

nodig: appels en emmers water, blinddoek

spel: Vooraf, er zijn wat kritische kanttekeningen te maken bij de hygiëne maar dit lekkere appeltjes spelletje is te leuk om niet op te nemen in ons lijstje met kinderverjaardag spelletjes. Neem een grote emmer water of een babybadje/kuip gevuld met water. In de emmer doe je één appel in een kuip kun je meerdere appels doen en kinderen tegelijkertijd laten spelen. De truc is om de appels geblinddoekt uit het water te vissen met je handen op je rug.

Blindemannetje

nodig: een blinddoek

spel: We hebben het allemaal wel eens gespeeld. Eén kind krijgt een blinddoek voor en moet de andere kinderen proberen te tikken. Wanneer een kind getikt is moet hij of zij de blinddoek voor en proberen een ander kind te tikken. Beperk de ruimte voor dit spel wel, zet een gebied af waarbinnen het spel zich afspeelt anders is het voor de 'blindeman' bijna niet te doen en ook niet zo leuk meer. Een kleine variant: wanneer een speler getikt is moet de 'blindeman' ook raden wie het kind is, alleen wanneer het antwoord goed is gaat de blinddoek naar een andere speler.

Schatzoeken

nodig: een zwembadje of grote teil, kleine voorwerpen, afwasmiddel en een stoel.

spel: Vul het zwembadje met water en doe er voldoende afwasmiddel in voor een klein schuimbad. Gooi kleine voorwerpjes in het water. Denk aan kleine speeltjes van plastic, bekertjes, wasknijpers, plastic lepels, e.d.. Eén kind gaat voor het badje zitten op een stoel en moet proberen om de voorwerpen met zijn/haar voeten uit het water te vissen. Het sop maakt het natuurlijk een stuk moeilijker!

Gevaarlijke haai!

nodig: stevige stukken karton (eilanden) en een haaienmasker (evt. zelf maken)

spel: Verspreid de stukken karton over de tuin, dit zijn de eilanden. De rest van de tuin is de zee. Laat de jarige beginnen, deze is de eerste haai en krijgt het masker op. De rest van de kinderen moet van eiland naar eiland rennen en proberen niet tussen de kaken van de haai te komen. Wanneer de haai iemand op zee weet te vangen dan is die de haai. Op ieder eiland mag maar één kind staan dus maak ze niet te groot.


Honden en poezen

spel: Een spel voor buiten maar kan ook zeker binnen wanneer je het niet in een te kleine ruimte speelt. Op één kind na gaan alle kinderen in een cirkel zitten met de gezichten naar de binnenkant van de cirkel. Het kind buiten de cirkel gaat rond en tikt alle spelers op het hoofd met de woorden 'hond', 'hond', 'hond'……..wanneer hij/zij een kind op het hoofd tikt en 'kat' zegt moet deze opstaan en in de omgekeerde richting hollen van de speler die hem is. Wie als eerste op de plek zit van de 'kat' heeft gewonnen. Zijn beide kinderen tegelijk dan mag de speler die 'kat' genoemd werd gaan zitten en de andere speler begint weer opnieuw.

Superhelden tikkertje

nodig: twee lange stukken touw of krijt

spel: Leg twee stukken touw ongeveer 15 meter uit elkaar. Wijs één kind aan die de superheld is, deze gaat midden tussen de stukken touw staan. De andere kinderen gaan achter een van de touwen staan, dit zijn de 'boeven'. Wanneer de superheld 'een, twee, ga!' roept moeten de 'boeven' naar de overkant rennen en proberen weer veilig achter het andere touw te komen. De 'superheld' probeert zoveel mogelijk 'boeven' te tikken. Wie getikt is moet de 'superheld' een hand geven en in de volgende beurt meehelpen om de boeven te vangen. De sliert 'superhelden' in het midden wordt hierdoor steeds langer en het zal steeds moeilijker worden voor de 'boeven' om over te steken. De laatste 'boef' heeft gewonnen.

Waterrace

nodig: twee grote emmers, twee kleine emmers en plastic bekertjes.

spel: Maak twee groepen (of meer, het hangt een beetje van de groepsgrootte af) en zet bij iedere groep een grote emmer water. Zet een meter of 10 verder een kleine, lege emmer. De groepen moeten nu proberen om de kleine emmer zo snel mogelijk vol water te krijgen uit de grote emmer met een plastic bekertje. Van iedere groep mag er steeds maar één met een bekertje water lopen.

Stoere ridders

nodig: twee kussens

spel: Het spel wordt in tweetallen gespeeld maar aangezien één het 'paard' moet zijn en de ander de 'ridder' zul je mee moeten helpen met de verdeling. Het kleinste kind kan nu eenmaal niet het paard zijn. De 'ridders' klimmen gewapend met kussens op de rug van hun paard (net als in een echt toernooi.) De ridders moeten proberen hun tegenstander te verslaan door ze met een kussen van het 'paard' te duwen. Het leukste is om de spelers van een meter of 5 - 10 (ligt een beetje aan de leeftijd) naar elkaar toe te laten hollen. De 'ridder' die op de grond belandt is af. Tenslotte gaan alle winnaars weer tegen elkaar net zolang totdat er één kampioen is.


home © verjaardagtipsz.nl - leuke kinderverjaardag spelletjes voor buiten