leuke verjaardag tips

kinderverjaardag tips
kindertaart maken
uitnodigingen maken
kindertraktaties maken
schminken
oorkondes maken
knutseltips
knutselfeest
kleurplaten
verjaardagliedjes
spelletjes voor buiten

leuke cadeautjes
verjaardag oorkonde
cadeau tips
verjaardagscadeautjes
originele cadeaus

verjaardag feestartikelen
verkleedkleding
thema kinderverjaardag
verjaardag versiering
voor iedere leeftijd
abraham
sarah
thema verjaardagsfeest
business suits

leuke verjaardag tips
verjaardag plaatjes
verjaardagsgedichten
verjaardag teksten
kinderverjaardag tips

leuke verjaardagskaarten
baby 1 jaar
peuters en kleuters
kinderen
tienermeisjes
tienerjongens
18 jaar
50 jaar
senior
alle leeftijden
man
vrouw
te laat

verjaardag uitnodigingen
verjaardagsfeest
kinderfeestje

Leuke kinderverjaardag spelletjes voor binnen

Leuke kinderspelletjes zoals ballonnen opdracht, creatief tekenen, ontknopen, kikkertje kussen, puzzelen en speuren, verwarrend telefoontje, chocolade eten, jammie!, neuspakketje bezorgen, wie ben ik en snelle sokken zijn leuke spelletjes om te spelen bij iedere kinderverjaardag.

Ballonnen opdracht

nodig: opgeblazen ballonnen met kleine opdrachtjes en muziek

spel: Terwijl de muziek speelt moeten de kinderen een ballon in de lucht houden, de laatste die de ballon aanraakt wanneer de muziek is gestopt moet het opdrachtje doen dat in de ballon is verstopt. Eerst de ballon laten knappen natuurlijk! Je kunt voor iedere leeftijd kleine opdrachtjes bedenken, ze moeten vooral kort en een beetje hilarisch/grappig zijn.

Voorbeelden van kleine opdrachtjes: Draai tien keer in de rondte en probeer dan een stukje in een rechte lijn te lopen. Probeer de schil van een banaan te pellen maar dan wel met je voeten. Niet lachen terwijl de kinderen om je heen je aan het lachen proberen te maken. Een cracker eten en dan proberen te fluiten. Etc.

Creatief tekenen

nodig: witte vellen tekenpapier, stiften/krijtjes/kleurpotloden

spel: Leuk spelletje voor kinderen die graag tekenen. Geef ieder kind een wit vel papier en leg tekenspulletjes op tafel. Ieder kind krijgt een halve minuut om een tekening te maken. Na de halve minuut moeten ze de tekening doorgeven aan het kind rechts. Die mag weer 30 seconden verder gaan met de tekening. Laat de tekening door ongeveer 5 kinderen tekenen, daarna bekijken jullie het resultaat. Het is leuk om te zien hoe de tekening die jij begon tenslotte is geworden.

Ontknopen

spel: De kinderen gaan in een kring staan, vrij dicht op elkaar. Ieder kind geeft een ander kind zijn/haar linkerhand, daarna de rechterhand. De knoop van handen die dan ontstaat moeten ze proberen te ontwarren zonder elkaar los te laten. Je mag onder handen doorkruipen, over elkaar heenstappen…

Kikkertje kussen

nodig: velletjes papier, pen, blinddoek.

spel: Perfect spelletje voor een prinsessenfeestje. Schrijf op één velletje kus, en op één kikker, op de rest van de velletjes schrijf je namen van andere dieren. Doe de papiertjes in een doos/zak of tas (behalve het papiertje met 'kus'). Laat de kinderen een kring vormen met de jarige in het midden. De kinderen in de kring pakken allemaal een papiertje met de naam van een dier en één kind krijgt het papiertje met 'kikker' erop. De jarige in het midden wordt geblinddoekt en krijgt het papiertje met de 'kus', dit is de prinses. Op een teken moeten alle kinderen geluiden van dieren gaan maken, alleen de 'kikker' moet kwaken. De prinses moet proberen om de kikker te vinden door goed naar de geluiden te luisteren. Wanneer ze denkt de kikker te hebben gevonden geeft ze die het papiertje met de kus. Wanneer ze het goed heeft krijgt de kikker het papiertje met de kus, is het fout dan gaat het kind zitten en moet de prinses verder zoeken. Heeft de prinses de kikker gevonden dan is die in de volgende ronde de prinses.

Puzzelen en speuren

nodig: twee grote vloerpuzzels

spel: verdeel de groep in tweeën (verdelen in meer groepen mag ook maar dan heb je meer vloerpuzzels nodig). Verstop de verschillende puzzelstukjes. De kinderen moeten de verschillende puzzelstukjes zoeken en daarna de puzzel zo snel mogelijk in elkaar zetten. Het snelste groepje heeft gewonnen. Natuurlijk kun je ook kleinere puzzels gebruiken maar het maakt het zoeken moeilijker. Wanneer de achterkant van de puzzelstukken gelijk is zet er dan een merkteken op, zo weet iedere groep naar welke puzzelstukken ze moeten zoeken. Puzzel 1 heeft bv. een sterretje op de achterkant en puzzel 2 een cirkel.

Verwarrend telefoontje

spel: De kinderen zitten in een sliert. Het kind aan het begin bedenkt een zin (kleine kids een woord) en fluistert dit in het oor van het tweede kind in de rij, deze fluistert het in het oor van de derde, en verder. Het laatste kind moet vertellen wat de beginzin/het beginwoord was.


Chocolade eten, jammie!

nodig: een enorm stuk chocolade, handschoenen, mes en vork, dobbelsteen
spel:De kinderen gaan in een kring zitten. In het midden van de kring staat een groot bord (of beter nog een snijplank) met een grote reep chocolade en een mes en vork. De kinderen gooien om en om de dobbelsteen. Wie een zes gooit mag naar het midden van de kring en de chocolade gaan eten (met mes en vork natuurlijk). Het kind mag dooreten totdat de volgende zes heeft gegooid en naar het midden van de kring mag.

Neuspakketje bezorgen

nodig: buitenkant van luciferdoosje

spel: de kinderen gaan in een kring staan en de eerste krijgt het lege hoesje van een luciferdoosje op zijn/haar neus. Nu moeten de kinderen proberen het hoesje aan elkaar door te geven met de handen op de rug natuurlijk. De eerste zet het hoesje op de neus van de tweede, die weer op de neus van de derde,…..

Wie ben ik?

nodig: kartonnen kaarten en een reep papier (voor hoofdband)

spel: Laat de kinderen allemaal een idool op een kaart schrijven. Gooi alle kaarten in een papieren zak of stop ze onder een kleed. Ieder kind pakt daarna een kaart (niet kijken!). Je plakt (of niet) de kaarten aan de hoofdband en de kinderen moeten raden wie ze zijn door vragen aan de anderen te stellen. Vragen mogen alleen met ja/nee worden beantwoord. 'Ben ik een vrouw.' 'Ben ik vaak op tv'. etc. De kinderen lopen door elkaar en mogen steeds aan een ander kind één vraag stellen. Wie het eerst weet wie hij/zij is, is de winnaar.

Snelle sokken

nodig: een hele lading sokken, twee blinddoeken en muziek

spel: Twee spelertjes kunnen tegelijkertijd. Zet een doos met veel sokken naast ieder kind. Geef beide kinderen een blinddoek. Zet de muziek aan. Nu moeten de kinderen proberen in korte tijd (en geblinddoekt!) zoveel mogelijk sokken aan één voet te doen. Wanneer de muziek stopt worden de sokken geteld en mogen twee andere kinderen het proberen. Je kunt ieder kind één keer laten spelen of de winnaars van iedere ronde weer tegen elkaar laten spelen.


home © verjaardagtipsz.nl - leuke kinderverjaardag spelletjes voor binnen