leuke verjaardag tips

kinderverjaardag tips
kindertaart maken
uitnodigingen maken
schminken
oorkondes maken
knutseltips
knutselfeest
kleurplaten
verjaardagliedjes
spelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
verkleedkleding
thema kinderverjaardag
verjaardag versiering

leuke cadeautjes
verjaardag oorkonde
cadeau tips
verjaardagscadeautjes
originele cadeaus

verjaardag feestartikelen
voor iedere leeftijd
abraham
sarah
kinderverjaardag
thema verjaardagsfeest
business suits
verkleedkleding
thema kinderverjaardag
verjaardag versiering

leuke verjaardag tips
verjaardag plaatjes
verjaardagsgedichten
verjaardag teksten
kinderverjaardag tips

leuke verjaardagskaarten
baby 1 jaar
peuters en kleuters
kinderen
tienermeisjes
tienerjongens
18 jaar
50 jaar
senior
alle leeftijden
man
vrouw
te laat

verjaardag uitnodigingen
verjaardagsfeest
kinderfeestje

kindertraktaties maken

Op een kinderverjaardag mogen natuurlijk geen kindertraktaties ontbreken. met de onderstaande leuke en lekkere kindertraktatie tips kun je zelf lekkere barbie, bezemsteel, griezelogen, kindercocktail, schatkist en spinnen traktaties maken.


Barbietraktaties maken

Wat heb je nodig
· Cakejes of cakemix en benodigheden
· Snoepjes
· Poedersuiker
· Voedingsmiddelenkleurstof rood en geel
Bak de barbie cakejes volgens aanwijzingen op de verpakking of neem kant en klare cakejes. Laat cakejes afkoelen. Doe poedersuiker in bakjes en doe er water bij, heel voorzichtig tot het een dik stroperig glazuur is. Voeg eventueel heel voorzichtig kleurstof toe. Smeer een laagje over een cakeje en druk de snoepjes in het glazuur. Als alle cakejes klaar zijn, kun je ze in de koelkast zetten, dan wordt het glazuur sneller hard. Ook leuk om op een kinderfeestje te doen. Koop dan kant en klare cakejes en maak het glazuur van tevoren klaar.

Bezemsteeltraktaties maken

Wat heb je nodig
·  Zoethout (reformhuis)
·  Dropveters
Knip de dropveters in stukjes van 4 cm, leg deze stukjes rond de uiteinde van het zoethoutstokje, zodat ze ongeveer 1 1/2 cm over het zoethout heen liggen. Draai een lange dropveter om de korte stukjes op het zoethout en maak er een knoop in.

Griezelogen traktaties maken

Wat heb je nodig
· 150 gr boter
· 125 gr bruine basterdsuiker
· 8 gr speculaaskruiden
· 250 gr bloem
· Marsepein
· Rode voedingsmiddelen kleurstof
· Engelse drop
Kneed de boter, basterdsuiker, speculaaskruiden, bloem, zout en melk tot een egale deegbal. Verdeel het in gelijke porties en rol daar "slangetjes" van, deze snijd je met een mes in gelijke stukjes van 1 1/2 cm en die stukjes rol je tot balletjes. Druk ze plat op een bakplaat. Bak ze 20 minuten in de oven op 160 graden C. Laat ze afkoelen. Maak kleine balletjes van het marsepein en druk die in het midden op de oogjes. Snij kleine plakjes van de zwarte staafjes van de engelse drop, plak die weer bovenop de marsepein. Neem een fijn kwastje en teken vanaf de droppupil kronkelige lijntjes op het marsepein. Pas op met voedingsmiddelenkleurstof dit gaat niet uit je kleding of van houten/plastic snijplanken! Vingers is het met een paar dagen vanaf. Eenmaal verwerkt geeft het geen problemen meer.


Kindercocktail traktaties maken

Wat heb je nodig
· Plasic glazen, hoe mooier hoe beter!
· Liefst gek gekleurde limonadesiroop
· Spikkels of andere eetbare versiersels
· Drinkyoghurt, jus
· Rietjes
· Fruit om op de rand te doen
· Eventueel sateprikkers
Begin met het snijden van het fruit in mooie stukjes, citroen en sinaasappel in schijfjes met een sneetje door de schil naar het midden om ze op de rand van de beker te kunnen zetten. Misschien maak je wel een sateprikker met druiven en aarbeien om mee te roeren! Om laagjes te maken met drank moet je de dikkere drankjes onderop schenken en de dunne boven. Begin bijvoorbeeld met een laagje drinkyoghurt. Leg in het midden een schijfje fruit (kiwi), het volgende laagje kan siroop zijn. Schenk het heel voorzichtig in zodat het op de kiwi in het glas stoomt. Voor een derde laagje doe je weer een schijfje fruit op de siroop en schenk het derde laagje (jus) hier weer bovenop. Als je laagjes mooi zijn geworden versier je het glas met fruit en spikkels. Wil je een suikerrandje rond je glas dan zet je je glas ondersteboven in een klein laagje siroop (krijgt het ook nog een kleurtje) of water, vervolgens doop je dat natte randje in een laagje suiker. Mooi en lekker voor een zomers feestje!

Schatkist traktaties maken

Wat heb je nodig
· Poedersuiker
· Kleine cakejes/cakemix/benodigdheden
· Schatkistjes
· Kleine smarties
· Voedingsmiddellenkleurstof
Laat de cakejes afkoelen. Doe poedersuiker in een bakje en doe er water bij, heel voorzichtig tot het een dikke stroperige glazuur is. Voeg de kleurstof toe (druppel voor druppel). Smeer een laagje over een cakeje en druk het schatkistje in het glazuur. Strooi smarties in en rond het schatkistje. Als alle cakejes klaar zijn, kun je ze in de koelkast zetten, dan wordt het glazuur sneller hard. Ook leuk om op een feestje te doen. Koop dan kant en klare cakejes en maak het glazuur van tevoren klaar.

Spinnen traktaties maken

Wat heb je nodig
·  Jelly pudding
·  Hard plastic spinnen of beestjes
·  Espresso kopjes
Maak de Jelly pudding volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de hete Jelly in kleine ronde kopjes (espresso kopjes) die je eerst voorspoelt met koud water. Leg de spinnen nu ondersteboven in de Jelly, stuur ze eventueel bij met een vorkje zodat ze mooi in het midden liggen. Als ze zijn afgekoeld nog een paar uurtjes in de koelkast.


home © verjaardagtipsz.nl - kindertraktaties maken, zelf lekkere en leuke kindertraktaties maken