leuke verjaardag tips

kinderverjaardag tips
uitnodigingen maken
kindertraktaties maken
schminken
oorkondes maken
knutseltips
knutselfeest
kleurplaten
verjaardagliedjes
spelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
verkleedkleding
thema kinderverjaardag
verjaardag versiering

leuke cadeautjes
verjaardag oorkonde
cadeau tips
verjaardagscadeautjes
originele cadeaus

verjaardag feestartikelen
voor iedere leeftijd
abraham
sarah
kinderverjaardag
thema verjaardagsfeest
business suits
verkleedkleding
thema kinderverjaardag
verjaardag versiering

leuke verjaardag tips
verjaardag plaatjes
verjaardagsgedichten
verjaardag teksten
kinderverjaardag tips

leuke verjaardagskaarten
baby 1 jaar
peuters en kleuters
kinderen
tienermeisjes
tienerjongens
18 jaar
50 jaar
senior
alle leeftijden
man
vrouw
te laat

verjaardag uitnodigingen
verjaardagsfeest
kinderfeestje

Kindertaart maken

zelf een kindertaart voor een kinderverjaardag maken is altijd leuk. er zijn enorm veel variaties te bedenken, puur gericht op het thema van de verjaardag maar ook als verrassende en vooral smaakvolle fantasie die het jarige kind zeker zal aanspreken. hier vind je lekkere recepten voor een barbietaart, circustenttaart, kasteelcake, schatkistcake en spooktaart.


Barbietaart maken

Wat heb je nodig

· Cake of cakemix en benodigheden
· snoepjes
· boter
· poedersuiker
· melk
· Voedingsmiddelenkleurstof rood en geel
· Kaarsjes
· Barbie
Bak de tulband en laat hem afkoelen. Maak botercreme, 100gr boter zacht maken in de magnetron (1,5 min), 225 gr poedersuiker erbij en 1 eetlepel melk. Goed roeren. Als je meerdere kleuren glazuur wilt maken verdeel het dan over bakjes. 2/3 voor de tulband 1/3is het meeste glazuur nodig. Meng heel voorzichtig de kleurstof door het glazuur. Dit kleurt erg sterk en gaat niet uit je kleren of van uw handen onverdund! Als het eenmaal verwerkt is geeft het geen problemen meer. Stop de Barbie in het tulbandgat, zet haar vast met zilverfolie. Smeer de tulband in met glazuur. Glazuur te hard? Paar seconde in de magnetron, te zacht? Paar minuten diepvries! Als de tulband is gedaan, neem je de andere kleur en stopt dat in de slagroomspuit met het fijnste spuitstukje. Breng nu de versiering aan. Als laatste de snoepjes erop. Bewaar de taart tot het feestje in een koele ruimte!

Circustenttaart maken

Wat heb je nodig

· Tulbandcake/cakemix/benodigheden
· Marsepein
· Poedersuiker
· Kleine zuurstokjes
· Voedingsmiddelenkleurstof rood en geel
· Sateprikkers
· Stiften
· Papier
Cake bakken in een ronde taartvorm. Laat hem afkoelen. Snij de cake door zodat je 2 even dikke plakken hebt. Spuit slagroom op het onderste deel. Snij de bovenste plak vanuit het midden schuin naar beneden. Zodat de vorm van de tent ontstaat.Verdeel de marsepein 1/3 voor het rood, 2/3 voor het geel. Een klein beetje ongekleurd voor het circusbordje bewaren. Kneed de kleurstof door het marsepein. Dit kleurt erg sterk en gaat niet uit je kleren of van je handen onverdund! Als het eenmaal verwerkt is geeft het geen problemen meer. Rol het gele marsepein uit Niet te dun! Ongeveer 0,5cm dik. Leg dit over de cakevorm heen en snij het overgebleven deel bij de onderrand af. Rol het rode marsepein, snij er punten van en leg deze als op de foto over het geel heen. Mocht de marsepein niet blijven zitten. Maak dan "lijm" van poedersuiker met een paar druppels water. Smeer dit dikke papje op het marsepein om het vast te zetten! Snij dit ook af aan de onderkant. Zet de zuurstokjes tegen de zijkant. Maak het bord, de letters maak je van dropveter Zet het op de zuurstokjes. Maak van papier een vlaggetje plak het op de sateprikker. Zet hem bovenop de tent!Kasteelcake maken

Wat heb je nodig

· 2 Cake's/cakemix/benodigheden
· Lange vingers
· Dropveter
· 2 sate prikkers
· Poedersuiker
· Stukje papier
· Potloden
· Kaarsjes
Bak de cake's en laat ze afkoelen. Maak de botercremeglazuur, 100gr boter zacht maken in de magnetron (1,5 min), doe er 225 gr poedersuiker bij en 1 eetlepel melk. Roer het goed door elkaar. Meng heel voorzichtig de kleurstof door het glazuur. Dit kleurt erg sterk en gaat niet uit je kleren of van je handen onverdund! Als het eenmaal verwerkt is geeft het geen problemen meer. Gebruik een slagroomspuit met een klein tuitje om makkelijk met het glazuur te kunnen plakken. Mocht het glazuur te hard zijn geworden zet het dan nog een paar seconden in de magnetron. Als het te dun is leg het dan even in de koelkast. Snij 1 cake in 3 gelijke stukken, de 2 buitenste stukken zet je rechtop de hoeken van liggende cake 2. (Kijk naar de foto). Gebruik het glazuur als lijm om de lange vingers aan elkaar te plakken. Maak de ophaalbrug, leg de lange vingers over een dropveter heen. Plak de dropveter met glazuur vast. Breek lange vingers in korte en iets langere stukjes en plak ze om en om op de randen van de cake, als kantelen. Maak van het satestokje en het papier een vlaggetje, zet dit erop. Eventueel kaarsjes erop en smullen maar!

Schatkistcake maken

Wat heb je nodig

· Cake of cakemix en benodigdheden
· Marsepein
· Gele voedingsmiddellenkleurstof
· Smarties
· Muntstukken voor andere kostbaarheden
Bak de cake en laat hem afkoelen. Snij bovenkant van de cake af. Hol de onderkant uit (2cm diep) zodat de schat er niet uit valt. Doe de kostbaarheden erin, achterin weinig voorin veel. Zet de bovenkant weer op dit geheel. Kneed de kleurstof door het marsepein. Dit kleurt erg sterk en gaat niet uit je kleren of van je handen onverdund! Als het eenmaal verwerkt is geeft het geen problemen meer. Rol het marsepein uit en snij er stroken van. Verdeel de stroken als op de foto. Mocht de marsepein niet blijven zitten. Maak dan "lijm" van poedersuiker met een paar druppels water. Smeer dit dikke papje op het marsepein om het vast te zetten.

Spooktaart maken

Wat heb je nodig

· 2 pakken cakemix of 2 normale cakes
· marsepein
· poedersuiker
· dropmatje
· deegroller
Maak in een platte bakvorm een grote platte cake of snij 2 cakes in de lengte door en leg ze aan elkaar. Snij met een scherp mes een spookvorm uit de cake. Strooi poedersuiker over uw werkblad en rol het marsepein uit (niet te dun), om dit beter op het spook te laten plakken kunt u de cake eerst insmeren met jam (lichte kleur). Vorm het marsepein over de cake, snij overtollige restjes weg. Maak het marsepein een beetje vochtig en bestrooi hem met poedersuiker. Plak als laatste de oogjes erop die u uit dropmatjes hebt geknipt. Eventueel een klein restje marsepein als pupil in het midden van het dropoog.


home © verjaardagtipsz.nl - kindertaart maken, zelf een lekkere en leuke kindertaart maken